nieuws

Besparing zelden reden voor outtasking

bouwbreed

Ook al wordt kostenbesparing vaak gezien als belangrijkste motivatie voor het uitbesteden van ict-beheer, in de top vijf van redenen voor outtasking komt het niet voor, zo blijkt uit onderzoek van Itactic.

Ook al wordt kostenbesparing vaak gezien als belangrijkste motivatie voor het uitbesteden van ict-beheer, in de top vijf van redenen voor outtasking komt het niet voor, zo blijkt uit onderzoek van Itactic.
Toegang tot expertise (60 procent) en verbetering van de ict-dienstverlening (53 procent) beoordelen de respondenten het vaakst als reden voor outtasking. De hekkensluiters zijn kostenreductie (10 procent) en opbrengstverhoging (15 procent).
Itactic voerde het onderzoek uit onder 85 klanten met een outtaskingovereenkomst. Deze bedrijven hebben het beheer van hun ict-structuur in zijn geheel of gedeeltelijk uitbesteed aan Itactic.
Itactic: “Ondernemers vinden het dus belangrijk dat het uitvoeringsvermogen, de kwaliteit en de onafhankelijkheid van de eigen mensen toeneemt bij uitbesteding van ict-beheer.

Reageer op dit artikel