nieuws

BAM tekent convenant met FSC Nederland

bouwbreed

BAM gaat voor de eigen projecten FSC-hout toepassen. Bij opdrachten van derden gaat de bouwer het hout aan de opdrachtgever voorstellen. Dat is vastgelegd in een convenant.

Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur Nico de Vries en directeur Sandra Mulder van FSC Nederland hebben gisteren een overeenkomst getekend waarin BAM belooft zich maximaal in te spannen voor toepassing van FSC-gecertificeerd hout. Dat hout voldoet aan de hoogste eisen voor sociaal, natuurvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. BAM gaat hiertoe over als uitvloeisel van het door de onderneming geformuleerde beleid op het terrein van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf wil een forse steen bijdragen aan de groei van het marktaandeel van dit duurzaam geproduceerde hout.
In 1999 was het marktaandeel nog maar 4 procent. Dit jaar verwacht de FSC te groeien naar een marktaandeel van 17 procent om in 2008 25 procent te halen. Naast toepassing van houtproducten streeft BAM ook naar overschakeling op FSC-papier. Het convenant slaat op de activiteiten van de Bunnikse bouwer in Nederland.

Reageer op dit artikel