nieuws

Voormalige bierbrouwerij dient als winkel-woongebied

bouwbreed

Wonen, werken, winkelen en recreëren op een plek waar vroeger Grolsch-bier werd gebrouwd. Deze transformatie wordt volgens planning in 2009 bewerkstelligd in Enschede. Alleen het skelet van het brouwhuis blijft overeind. Daarin komen luxe appartementen, bedrijfs,- kantoor- en winkelruimte. Daartoe worden nieuwe bouwvolumes aan het brouwhuis toegevoegd. De kloeke, verticaal gelede architectuur van het vroegere brouwhuis wordt gehandhaafd. De witte spekbanden en de smalle, hoge raampartijen herinneren ook aan de brouwerij. Spectaculair wordt een rechthoekig terras van beton dat enkele meters uit de gevel steekt. Projectontwikkelaar ING Real Estate, onderhandelt al met een aannemer.

Wonen, werken, winkelen en recreëren op een plek waar vroeger Grolsch-bier werd gebrouwd. Deze transformatie wordt volgens planning in 2009 bewerkstelligd in Enschede. Alleen het skelet van het brouwhuis blijft overeind. Daarin komen luxe appartementen, bedrijfs,- kantoor- en winkelruimte. Daartoe worden nieuwe bouwvolumes aan het brouwhuis toegevoegd. De kloeke, verticaal gelede architectuur van het vroegere brouwhuis wordt gehandhaafd. De witte spekbanden en de smalle, hoge raampartijen herinneren ook aan de brouwerij. Spectaculair wordt een rechthoekig terras van beton dat enkele meters uit de gevel steekt. Projectontwikkelaar ING Real Estate, onderhandelt al met een aannemer.

Reageer op dit artikel