nieuws

Staatssecretaris komt corporaties tegemoet

bouwbreed Premium

Staatssecretaris De Jager (Financiën) wil de verkoopwinsten van corporaties gedeeltelijk buiten de vennootschapsbelasting houden. Hij komt hiermee de Tweede Kamer tegemoet die daarmee instemt met de omstreden belasting van maatschappelijke activiteiten van corporaties.

Staatssecretaris De Jager (Financiën) wil de verkoopwinsten van corporaties gedeeltelijk buiten de vennootschapsbelasting houden. Hij komt hiermee de Tweede Kamer tegemoet die daarmee instemt met de omstreden belasting van maatschappelijke activiteiten van corporaties.
De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie, die om de maatregel hebben gevraagd, willen met de vrijstelling van verkoopwinsten corporaties ontzien die woningen verkopen met een terugkooprecht. Belasting van deze verkoopwinsten zou veel corporaties in financiële problemen brengen, terwijl de constructie juist is bedoeld om geld te genereren voor nieuwbouwprojecten. Volgens De Jager is het onder bijzondere omstandigheden ook mogelijk dat corporaties meer tijd krijgen om verkoopwinsten opnieuw te investeren. Nu rekent de fiscus in principe drie jaar na de verkoop van het vastgoed met de corporatie af. In het geval van overmacht, bijvoorbeeld..

Reageer op dit artikel