nieuws

Rechtbank Amsterdam mogelijk naar Noord

bouwbreed

De Amsterdamse rechtbank overweegt verhuizing naar nieuwbouw in Amsterdam-Noord. Het stadsdeel is met justitie in gesprek over een nieuwbouwlocatie bij het beginstation van de Noord/Zuid-lijn. Zo heeft stadsdeelvoorzitter Rob Post verklaard, aan de vooravond van de officiële start van de bouw van een nieuw centrum voor Noord.

De Amsterdamse rechtbank overweegt verhuizing naar nieuwbouw in Amsterdam-Noord. Het stadsdeel is met justitie in gesprek over een nieuwbouwlocatie bij het beginstation van de Noord/Zuid-lijn. Zo heeft stadsdeelvoorzitter Rob Post verklaard, aan de vooravond van de officiële start van de bouw van een nieuw centrum voor Noord.
Ruim vijf jaar voor de eerste rit van de nieuwe metro mag het stationsgebied zich volgens Post al in warme belangstelling verheugen. De huidige plannen voorzien rond het metrostation in gemengd gebied met 100.000 vierkante meter kantoren en commerciële ruimte, 25.000 vierkante meter voorzieningen en vierhonderd woningen. De rechtbank is nu nog gevestigd in een verouderd gebouwencomplex aan de Amsterdam Zuidas.

Reageer op dit artikel