nieuws

Project ‘Over de Maas’ zandwinlocatie

bouwbreed Premium

De gemeente West Maas en Waal heeft het project ‘Over de Maas’ aangewezen als alternatief voor de binnendijkse zandwinlocatie ‘Watergoed’. Het kabinet wil dat er zo snel mogelijk wordt begonnen met zandwinning.

De gemeente West Maas en Waal heeft het project ‘Over de Maas’ aangewezen als alternatief voor de binnendijkse zandwinlocatie ‘Watergoed’. Het kabinet wil dat er zo snel mogelijk wordt begonnen met zandwinning.
Dat schrijft staatssecretaris Huizinga aan de Tweede Kamer. De zandwinlocatie is zeer nodig. Volgens de staatssecretaris is de zandproductie voor beton- en metselzand tussen 2001 en 2006 gedaald van 20 naar 14 miljoen ton per jaar. De zandwinning “Over de Maas” is volgens Huizinga bedoeld om binnenlandse zandwinning na 2008 mogelijk te houden.
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zou graag zeezand en het hergebruik van secondaire bouwstoffen gebruiken als alternatief voor zandwinning. Maar het aanbod van is beperkt. Dit komt vooral omdat het wordt gebruikt als wegfunderingsmateriaal. De Noordzee kent weinig grof zeezand waardoor het niet rendabel genoeg is.

Reageer op dit artikel