nieuws

Per jaar 2 miljoen voor asbestslachtoffers

bouwbreed Premium

Het ministerie van VROM reserveert jaarlijks 2 miljoen euro voor asbestslachtoffers. Vanaf morgen kunnen slachtoffers van mesothelioom hierop aanspraak maken. De regeling geldt voor slachtoffers die de ziekte niet via hun werk in loondienst kregen. De tegemoetkoming moet in principe door de slachtoffers zelf worden aangevraagd. Er is wel een overgangsperiode voor nabestaanden. Het ministerie stelt als voorwaarde dat de slachtoffers minimaal tien aaneengesloten jaren in Nederland moeten hebben gewoond in de periode dat ze besmet raakten. Ook mogen ze niet eerder geld hebben gekregen. Slachtoffers kunnen zich aanmelden bij het Instituut Asbestslachtoffers (IAS).

Het ministerie van VROM reserveert jaarlijks 2 miljoen euro voor asbestslachtoffers. Vanaf morgen kunnen slachtoffers van mesothelioom hierop aanspraak maken. De regeling geldt voor slachtoffers die de ziekte niet via hun werk in loondienst kregen. De tegemoetkoming moet in principe door de slachtoffers zelf worden aangevraagd. Er is wel een overgangsperiode voor nabestaanden. Het ministerie stelt als voorwaarde dat de slachtoffers minimaal tien aaneengesloten jaren in Nederland moeten hebben gewoond in de periode dat ze besmet raakten. Ook mogen ze niet eerder geld hebben gekregen. Slachtoffers kunnen zich aanmelden bij het Instituut Asbestslachtoffers (IAS).

Reageer op dit artikel