nieuws

Onverwachte groeiwoningbouw in VS

bouwbreed

Het aantal nieuwe woningen in aanbouw in de Verenigde Staten is vorige maand tegen de verwachting in gestegen. Volgens het ministerie van Handel werd er op jaarbasis een begin gemaakt met de bouw van 1,23 miljoen woningen, een stijging van 3 procent. Analisten hadden op een lichte daling gerekend. Het aantal bouwvergunningen liet in oktober een daling zien van 6,6 procent naar 1,78 miljoen, een niveau dat in zestien jaar niet is bereikt. Analisten hadden gerekend op 1,20 miljoen.

Het aantal nieuwe woningen in aanbouw in de Verenigde Staten is vorige maand tegen de verwachting in gestegen. Volgens het ministerie van Handel werd er op jaarbasis een begin gemaakt met de bouw van 1,23 miljoen woningen, een stijging van 3 procent. Analisten hadden op een lichte daling gerekend. Het aantal bouwvergunningen liet in oktober een daling zien van 6,6 procent naar 1,78 miljoen, een niveau dat in zestien jaar niet is bereikt. Analisten hadden gerekend op 1,20 miljoen.

Reageer op dit artikel