nieuws

OBN-bestuur denkt over instellen commissie

bouwbreed Premium

Het bestuur van de branchevereniging van straatmakers OBN vergadert vandaag over de aanstelling van een commissie van wijze mannen. De commissie is nodig om de impasse op te lossen die is ontstaan tussen de OBN en de vereniging Verbetering Mechanisatie Straattechniek (VMS) over het machinaal straten. “Wij hebben ons voorstel per brief aan de OBN voorgelegd, maar het bestuur heeft formeel nog niet gereageerd”, vertelt VMS-voorzitter Henk Legger. Eind september besloot de VMS tot het aanstellen van een commissie van wijze mannen nadat de meningsverschillen over machinaal straten en de samenwerking tussen de twee organisaties hoog waren opgelopen. OBN en VMS delen momenteel een secretariaat. De OBN wil de activiteiten van de VMS in de eigen organisatiestructuur onderbrengen. De leden van de VMS verzetten zich hiertegen opdat de gemeenten die nu lid zijn van de vereniging zo gedwongen worden om af te haken. Volgens de VMS is de medewerking van de gemeenten nodig om het machinaal straten in de toekomst breed toe te kunnen passen.

Het bestuur van de branchevereniging van straatmakers OBN vergadert vandaag over de aanstelling van een commissie van wijze mannen. De commissie is nodig om de impasse op te lossen die is ontstaan tussen de OBN en de vereniging Verbetering Mechanisatie Straattechniek (VMS) over het machinaal straten. “Wij hebben ons voorstel per brief aan de OBN voorgelegd, maar het bestuur heeft formeel nog niet gereageerd”, vertelt VMS-voorzitter Henk Legger. Eind september besloot de VMS tot het aanstellen van een commissie van wijze mannen nadat de meningsverschillen over machinaal straten en de samenwerking tussen de twee organisaties hoog waren opgelopen. OBN en VMS delen momenteel een secretariaat. De OBN wil de activiteiten van de VMS in de eigen organisatiestructuur onderbrengen. De leden van de VMS verzetten zich hiertegen opdat de gemeenten die nu lid zijn van de vereniging zo gedwongen worden om af te haken. Volgens de VMS is de medewerking van de gemeenten nodig om het machinaal straten in de toekomst breed toe te kunnen passen.

Reageer op dit artikel