nieuws

Krepel haalt Europese geluidsnorm

bouwbreed Premium

Krepel mag zich de eerste Nederlandse deurenproducent noemen die geluidsmetingen heeft laten doen volgens de Europese geluidsnorm EN ISO 140-3:1995. Samen met de leverancier van stalen kozijnen Andusta heeft Krepel, als ontwikkelaar van binnen- en buitendeuren voor de woning- en utiliteitsbouw, het Peutz Laboratorium voor Akoestiek testen laten uitvoeren volgens de Europese normering. Er zijn diverse combinaties van deur en kozijn getest dat het Bouwbesluit (NEN 5077) als eis stelt, dat de geluidsisolatie tussen verblijfsruimten op verschillende bouwlagen tenminste -20 dB (llu,lab) bedraagt.

Krepel mag zich de eerste Nederlandse deurenproducent noemen die geluidsmetingen heeft laten doen volgens de Europese geluidsnorm EN ISO 140-3:1995. Samen met de leverancier van stalen kozijnen Andusta heeft Krepel, als ontwikkelaar van binnen- en buitendeuren voor de woning- en utiliteitsbouw, het Peutz Laboratorium voor Akoestiek testen laten uitvoeren volgens de Europese normering. Er zijn diverse combinaties van deur en kozijn getest dat het Bouwbesluit (NEN 5077) als eis stelt, dat de geluidsisolatie tussen verblijfsruimten op verschillende bouwlagen tenminste -20 dB (llu,lab) bedraagt.

Reageer op dit artikel