nieuws

Hoogstamboomgaard langs A73 Roermond

bouwbreed Premium

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg, IKL, begint vandaag langs de A73 bij Roermond met de aanleg van een omvangrijke boomgaard met 236 hoogstamfruitbomen. Tevens worden hagen, twee houtwallen en een drinkpoel voor vee aangelegd. De boomgaard komt in het kernleefgebied van de das, ter compensatie van de bouw van een grote Huis 0x26 Tuin Boulevard. De nieuw aan te leggen bongerd bestaat uit 236 voor Limburg authentieke fruitrassen. De kosten voor de uitvoering van het totaalplan bedragen 50.000 euro.

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg, IKL, begint vandaag langs de A73 bij Roermond met de aanleg van een omvangrijke boomgaard met 236 hoogstamfruitbomen. Tevens worden hagen, twee houtwallen en een drinkpoel voor vee aangelegd. De boomgaard komt in het kernleefgebied van de das, ter compensatie van de bouw van een grote Huis 0x26 Tuin Boulevard. De nieuw aan te leggen bongerd bestaat uit 236 voor Limburg authentieke fruitrassen. De kosten voor de uitvoering van het totaalplan bedragen 50.000 euro.

Reageer op dit artikel