nieuws

Grontmij met 22 miljoen euro winst stabiel op koers

bouwbreed

Grontmij heeft in de eerste negen maanden van het jaar 22 miljoen euro winst geboekt. De bedrijfsopbrengsten stegen tot 567 miljoen euro.

Volgens bestuursvoorzitter Sylvo Thijssen is zijn bedrijf stabiel op koers. Bijzondere lasten en baten buiten beschouwing gelaten, rekent de topman op een verdere winstgroei ten opzichte van 2006. Het resultaat van het eerste kwartaal is driekwart beter dan in dezelfde periode vorig jaar. De cijfers worden vooral positief beïnvloed door het eind vorig jaar overgenomen Deense bureau Carl Bro.
Ten gevolge van externe omstandigheden loopt het plan van Grontmij om bedrijfsdelen af te stoten vertraging op. Aan kopers is volgens Nederlands derde ingenieursbureau geen gebrek. De waarde van de af te stoten activiteiten staat momenteel in de boeken voor 29 miljoen euro. Op de 10 miljoen euro dunner geworden verkoopportefeuille is afgelopen negen maanden een winst van 200.000 euro gemaakt.
Tegen de jaarwisseling zal dat financiële voordeel echter weer zijn verdampt. De bedrijfsopbrengsten van de nieuwe kernactiviteiten stegen in de periode januari – september met 44,8 procent tot 543 miljoen euro.

Reageer op dit artikel