nieuws

Case gaat alliantie aan met Hyundai

bouwbreed Premium

Case Construction Equipment gaat een alliantie vormen met Hyundai Heavy Industries. Case wil de expertise van de Koreanen gebruiken om het eigen wielladerprogramma uit te breiden met grotere modellen.

“De beschikbaarheid van Case-wielladers met een grotere capaciteit levert grote voordelen op voor onze klanten”, zei Case-president Jim McCullough tijdens de ceremonie waarbij bestuurders van Case en Hyundai hun handtekening onder de overeenkomst zetten. 

“De uitbreiding van het Case-wielladerprogramma met grotere modellen – samen met grote graafmachines, bulldozers en dump-trucks die we al bouwen – maakt dat Case-dealers een completere lijn bouwmaterieel kunnen aanbieden.”

Het eerste model dat gezamenlijk met de Koreanen wordt ontwikkeld, is te zien op de Conexpo-Con/Agg materieelbeurs die in maart 2008 in Las Vegas wordt gehouden. Dit model is verkrijgbaar in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hyundai-president J.J. Kim over de samenwerking: “De overeenkomst maakt dat gebruikers van groot grondverzetmaterieel in belangrijke gebieden voordeel hebben van het uitgebreide Case-netwerk van dealers en servicepunten. En dat ze tegelijkertijd de Hyundai-kwaliteit leren kennen.”

Beide topmannen kondigden tijdens de ondertekeningsceremonie aan dat alle onderdelen van Hyundai die in de nieuwe wielladers worden gebruikt onder de volledige garantie van Case zullen vallen. Ook is het mogelijk de machines te financieren met een Case New Holland financiering. Onderdelen zijn via het Case-dealernetwerk te bestellen. Op dit moment produceert Case vijf modellen wielladers, van 9 tot 24 ton eigen gewicht en met een bakinhoud variërend tussen 1,5 en 4,3 kuub. De machines worden gebouwd in drie fabrieken in de VS, Italië en in Brazilië.

Reageer op dit artikel