nieuws

Bouwer te laat met ontwerp viaducten

bouwbreed Premium

De bouw van viaducten in het project A2 rondweg Den Bosch loopt vertraging op. Reden is dat de aannemer een achterstand heeft bij het ontwerpen de viaducten.

Andere werkzaamheden zoals grondwerk en de voorbereidingen voor de wegsignalering en de openbare verlichting gaan intussen gewoon door. Volgens woordvoerder Erna Ceelen van Rijkswaterstaat is nog onduidelijk of uitstel van de oplevering eind 2009 nodig is. Afgesproken is dat de aannemer, bouwcombinatie InfrA2, de komende weken een nieuwe planning indient.
De bouwer heeft gemeld met het ontwerpen van de kunstwerken zover achter te zijn, dat een pas op de plaats moet worden gemaakt. Bekeken wordt of de achterstand valt in te lopen. Dat kan bijvoorbeeld door extra capaciteit in te zetten of bepaalde onderdelen van het werk te combineren.

Knooppunten

De A2 Rondweg Den Bosch wordt verbreed van tweemaal drie naar viermaal twee rijstroken. Voor deze uitbreiding zijn nieuwe viaducten nodig in de knooppunten Empel en Hintham.
De samenwerking van Koninklijke Wegenbouw Stevin, Van Hattum en Blankevoort en Mourik Groot Ammers kreeg als InfA2 een design, build 0x26 maintenance-contract. Het aanbod hiervoor viel onder meer op door de efficiënte werkorganisatie en de daaruit voortvloeiende relatief snelle uitvoering.

Reageer op dit artikel