nieuws

Blokkade voor stadsdeelkantoor bij Sloterplas

bouwbreed

Provinciale Staten van Noord-Holland blokkeren de komst van een stadsdeelkantoor aan de oever van de Sloterplas in Amsterdam-Osdorp. Een meerderheid van PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SP ziet in de bouw een onaanvaardbare aantasting van het groene karakter van de Sloterplas.

Provinciale Staten van Noord-Holland blokkeren de komst van een stadsdeelkantoor aan de oever van de Sloterplas in Amsterdam-Osdorp. Een meerderheid van PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SP ziet in de bouw een onaanvaardbare aantasting van het groene karakter van de Sloterplas.
Volgens Statenlid Klaas Breunissen (GroenLinks) is het weidse uitzicht over de plas vanaf de wijk Meer en Vaart van bijzondere waarde. Bovendien is de oever een belangrijk recreatiegebied. Volgens hem is kantoorontwikkeling op de groene oever daarom ongepast. De weigering van Noord-Holland is een tegenslag voor het stadsdeel. Mogelijk zoekt het een nieuwe locatie, maar eerst wacht het de uitkomst van een discussie met de bevolking af. De weigering van het provinciebestuur heeft tot problemen binnen de PvdA geleid.
Raadsvoorzitter Wendela Gronthoud heeft haar functie neergelegd. Zij kan zich niet vinden in de opstelling van haar partijgenoten in de Staten. Ook verwijt zij stadsdeelvoorzitter Teuling (PvdA) gebrekkige regie.

Reageer op dit artikel