nieuws

Woningen in Tasmantoren krijgen duurzame voorzieningen

bouwbreed

In maart wordt in de stad Groningen begonnen met de bouw van de circa 75 meter hoge Tasmantoren. Er komen 250 appartementen in.

Het Groningse architectenbureau Scheffer en Van der Wal ontwierp twee torens die aan de bovenzijde met elkaar zijn verbonden. De Tasmantoren maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan De Waterknoop. Dit plan is onderdeel van de aanpak van de Eemskanaalzone, de verbinding tussen de stad en de nieuwe wijk Meerstad.
De toren komt op het kruispunt van het Eemskanaal en het Winschoterdiep/Van Starkenborghkanaal op een kavel van ongeveer 1 hectare. De woningen krijgen onder meer een warmtekoude-opslag, zonnecollectoren, balansventilatie met warmteterugwinning en afkoppeling van regenwater.
Uitvoerder is Van Wijnen Groningen BV, de aannemerspoot van ontwikkelaar Van Wijnen Noord BV uit Gorredijk. Ook de Groninger woningbouwcorporaties In en Nijestee participeren in het project, dat in 2010 gereed moet zijn.
De verkoop van de woningen, in het middeldure en dure segment van de woningmarkt, begint naar verwachting in december. De appartementen variëren in grootte van 85 vierkante meter tot 217 vierkante meter.

bijschr

Reageer op dit artikel