nieuws

Vrachtwagens klem in spoortunnel Roermond

bouwbreed Premium

In Roermond hebben zich dit jaar al tien vrachtwagens klemgereden in de spoortunnel van de Oranjelaan. Dat komt volgens ProRail door de werkzaamheden aan de A73-Zuid en de talloze omleidingen. Chauffeurs laten zich leiden door hun navigatiesysteem en komen op ongeschikte wegen terecht. En bij de te lage spoortunnel.

In Roermond hebben zich dit jaar al tien vrachtwagens klemgereden in de spoortunnel van de Oranjelaan. Dat komt volgens ProRail door de werkzaamheden aan de A73-Zuid en de talloze omleidingen. Chauffeurs laten zich leiden door hun navigatiesysteem en komen op ongeschikte wegen terecht. En bij de te lage spoortunnel.
De schade aan de tunnel bedraagt per aanrijding vele duizenden euro’s, die ProRail probeert te verhalen op de chauffeur. Niet alleen vallen stukken beton omlaag, ook het treinverkeer moet worden stilgelegd, totdat de aannemer ter plaatse is en de schade heeft opgenomen.
ProRail verwacht dat de opening van de A73-Zuid het aantal ongevallen zal doen verminderen.

Reageer op dit artikel