nieuws

Stichting Vloer12 helpt jonge architecten

bouwbreed Premium

Bureau Bouwkunde uit Rotterdam heeft een stichting opgericht voor jonge ontwerpers. Bij Vloer12, dat gisteren officieel werd geopend, kunnen jonge ontwerpers zich ontwikkelen en profileren als een volwassen bureau. Het architectenbureau is van mening dat vernieuwingen in de architectuur vaak door jonge talenten worden gedaan. Deze talenten wil het Bureau Bouwkunde ondersteunen omdat het voor hen moeilijk is een zelfstandig bureau te worden. Het gaat om zelfstandige ontwerpers die al een of meerdere opdrachten hebben verworven of prijsvragen hebben gewonnen. Zij kunnen gedurende twee jaar een van de vier kantoorunits huren.

Bureau Bouwkunde uit Rotterdam heeft een stichting opgericht voor jonge ontwerpers. Bij Vloer12, dat gisteren officieel werd geopend, kunnen jonge ontwerpers zich ontwikkelen en profileren als een volwassen bureau. Het architectenbureau is van mening dat vernieuwingen in de architectuur vaak door jonge talenten worden gedaan. Deze talenten wil het Bureau Bouwkunde ondersteunen omdat het voor hen moeilijk is een zelfstandig bureau te worden. Het gaat om zelfstandige ontwerpers die al een of meerdere opdrachten hebben verworven of prijsvragen hebben gewonnen. Zij kunnen gedurende twee jaar een van de vier kantoorunits huren.
Daarna is er plaats voor de volgende generatie jonge architecten. De bureaus die hun intrek hebben genomen zijn: Moederscheim-Moonen, eklund_terbeek, Cityfoerster, Shift Architecture en Pzps Architectuur.

Reageer op dit artikel