nieuws

Saint-Gobain ziet omzet met 6 procent toenemen

bouwbreed

Saint-Gobain heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet met 6 procent opgevoerd tot 32,6 miljard euro. Dat heeft het Franse bouwmaterialenconcern bekendgemaakt.

Alle divisies van de onderneming wisten vooruitgang te boeken. De groei was evenwel het grootst bij de glaspoot van het concern. De omzet van de glasactiviteiten klom in de eerste drie kwartalen van het jaar met ruim 12 procent tot 4,1 miljard euro. De divisie bouwmaterialenhandel wist 7,3 procent meer omzet te genereren. De tak kwam uit op 14,4 miljard euro omzet. Met name in Spanje, Frankrijk en Scandinavië draaiden de bouwmarkten van Saint-Gobain op volle toeren. In Duitsland daarentegen neemt het concern een verzwakking van de markt waar.
Saint-Gobain zette 3,3 procent meer bouwproducten af. De divisie was in de eerste negen maanden goed voor een omzet van 8,4 miljard euro. De Fransen profiteerden vooral van de toegenomen aandacht voor energiebesparing. Dat leidde vooral tot de verkoop van meer isolatiemateriaal en gipsplaten.
Hoewel Frankrijk nog altijd de belangrijkste markt voor Saint-Gobain is, neemt het belang van Azië sterk toe. De omzetgroei in die regio bedroeg dit jaar tot nu toe ruim 17 procent. In Amerika neemt de afzet af als gevolg van de voortdurende crisis op de huizenmarkt. Het bouwmaterialenbedrijf verwacht dat de operationele winst dit jaar in de dubbele cijfers uitkomt.

Reageer op dit artikel