nieuws

Roos Bouw failliet na mislukte overname BVR

bouwbreed Premium

De overnameonderhandelingen tussen het in financiële problemen belandde Zuid-Hollandse Roos Bouw en de Brabantse BVR Groep zijn op niets uitgelopen. Roos Bouw is faillietverklaard. De BVR Groep heeft wel het bouwplaatspersoneel overgenomen.

De mensen van Roos Bouw, zo’n veertig in het totaal, zijn sinds vorige week maandag in dienst getreden van de BVR Groep. Het kantoorpersoneel van het failliet verklaarde Roos Bouw, zo’n twintig mensen, heeft de overstap niet gemaakt.
Wim Roos van Roos Bouw laat weten dat de BVR Groep de onderhandelingen op het laatste moment heeft afgebroken. “We hebben een contract getekend. In de verwachting dat de overname zou slagen is op basis daarvan het personeel aan de BVR Groep overgedragen”, vertelt de ondernemer over de gang zaken. Maar afgelopen woensdag zijn volgens Roos alle gesprekken door de BVR Groep afgebroken.
“Ik denk er anders over, maar volgens de BVR Groep konden we niet tot overeenstemming komen en dus hebben ze het contract verbroken”, stelt Roos.
De twee andere ondernemingen binnen de Roos Groep, een projectontwikkelaar en een onderhoudsbedrijf, gaan gewoon door. Roos Bouw was op jaarbasis goed voor een omzet van 30 tot 40 miljoen euro.
Roos Bouw werkte aan de realisatie van zo’n 140 woningen waarbij de afbouwverzekeraar Woningborg betrokken is. De woningen staan in Klaaswaal, Sassenheim en Wassenaar. De verzekeraar is momenteel op zoek naar een aannemer die de projecten af wil bouwen. Woningborg wil binnen twee weken een nieuwe bouwer hebben.
Roos Bouw werkte in Capelle aan den IJssel aan de realisatie van een kantoorgebouw. Het project is volgens Roos teruggegaan naar de opdrachtgever. “Die gaat nu op zoek naar een nieuwe bouwer.” Hetzelfde geldt voor andere projecten waarbij Roos betrokken is. “We hadden een goedgevulde orderportefeuille. Die projecten vallen nu vrij.”
Roos Bouw dook in de jaren 2004 en 2005 in de rode cijfers. De slechte markt dwong de onderneming om tegen scherpe prijzen opdrachten aan te nemen. In 2006 krabbelde het bedrijf overeind, maar de kredietverzekeraars trokken volgens Roos hun garanties in waardoor het vrijwel onmogelijk werd om met leveranciers afspraken te maken over betalingstermijnen.

Reageer op dit artikel