nieuws

Rijk steunt bouw station en transferium Zevenaar

bouwbreed Premium

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat staat garant voor de bouw van het treinstation in het nieuwe stadsdeel Zevenaar-Oost vlak aan de A12.

Minister Camiel Eurlings heeft dat laten weten aan de Kamer.
In dit deel van Zevenaar wordt vlak langs de snelweg een treinstation in combinatie met een transferium gerealiseerd. Het ministerie betaalt alleen mee aan de de bouw van het station en de perrons. De kosten bedragen 5,2 miljoen euro.
Belangrijke voorwaarde aan de rijksgarantie is dat dagelijks minimaal 1000 mensen in- en uit moeten stappen op het treinstation in Zevenaar-Oost. Overige voorzieningen op het station moeten door projectontwikkelaars worden ontwikkeld.
Volgens de gemeente wordt de passagiersnorm gemakkelijk gehaald.

Haalbaar

Onderzoek wees al uit dat naar verwachting 2000 mensen zullen in- en uitstappen. Als de norm niet wordt gehaald, moeten provincie en gemeente zelf in de buidel tasten.
Vrij bijzonder aan dit project is de combinatie van een P+R voorziening in combinatie met een treinstation vlak aan de A12. Er is ruimte voor vierhonderd parkeerplaatsen.
Voor de afslag op de A12 wordt een dynamisch verkeerssysteem geplaatst met file- en vertrektijden van de trein naar Arnhem. De automobilist kan dus kiezen of hij met de trein verder gaat of in de file wil staan. Geprobeerd wordt in de spitsuren zes keer per uur een trein vanuit Zevenaar-Oost naar Arnhem te laten rijden.

Reageer op dit artikel