nieuws

Proefwerk

bouwbreed

 Studenten van de TU Eindhoven beproefden gisteren vakwerkconstructies die ze zelf uit stalen strips en staven hadden gefabriceerd. De constructies werden op trek belast via een wip waarop de studenten zelf plaats namen. Als de constructie dat hield, werd de belasting verder opgevoerd door de bak te vullen met water. De vakwerkkolom van dit team begaf het pas bij 4850 kN. Veel concurrerende teams plonsden al bij een belasting van zo’n 1800 kN in de Dommel.  

 Studenten van de TU Eindhoven beproefden gisteren vakwerkconstructies die ze zelf uit stalen strips en staven hadden gefabriceerd. De constructies werden op trek belast via een wip waarop de studenten zelf plaats namen. Als de constructie dat hield, werd de belasting verder opgevoerd door de bak te vullen met water. De vakwerkkolom van dit team begaf het pas bij 4850 kN. Veel concurrerende teams plonsden al bij een belasting van zo’n 1800 kN in de Dommel.  

Reageer op dit artikel