nieuws

Noordereiland Zwolle wordt drie-eenheid

bouwbreed

Naast het nieuwe theater De Spiegel, binnen de stadsgracht van Zwolle, ontwikkelt Bemog op het Noordereiland drie appartementengebouwen met winkels.

De aanpassingen aan het monumentale Flevohuis en de nieuwbouw van het ‘Huis aan de Achtergracht’ en de ‘Twaalf Apostelen’ zijn ontworpen door het Antwerpse architectenbureau Crepain Binst.
Het ene oude en de twee nieuwe panden gaan een drie-eenheid vormen. Ze hebben alle dezelfde opzet en worden bijna even hoog. De begane grond biedt telkens ruimte aan winkels. Op de verdiepingen erboven worden appartementen gerealiseerd. Bemog start rond de jaarwisseling met de verbouwing van het Flevogebouw. Daar komen drie winkels. Verder gaat het Flevohuis ruimte bieden aan tien appartementen. Bemog verwacht dat die eind 2008 worden opgeleverd.
De nieuwbouw gaat waarschijnlijk langer duren. Er loopt momenteel nog een inspraakprocedure. In het Huis aan de Achtergracht, dat pal voor de foyer van het theater zal verrijzen, komen drie gestapelde villa’s van 150 vierkante meter. Het plan voor de Twaalf Apostelen bestaat uit een winkel en acht appartementen.

Reageer op dit artikel