nieuws

Makelaarsland blij met uitspraak NMa

bouwbreed

Dankzij interventie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) kunnen woningbezitters duizenden euro’s besparen als ze hun huis verkopen.

Dankzij interventie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) kunnen woningbezitters duizenden euro’s besparen als ze hun huis verkopen.
Dat stelt Makelaarsland in een reactie op het optreden van de NMa. Deze keurde donderdag nieuwe regels van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) af. De regels bepaalden onder meer dat makelaars een huis dat door hen wordt verkocht, minimaal één keer moet hebben bezocht. Als dit was doorgegaan, zou NVM-lid Makelaarsland zijn diensten moeten staken, omdat het bedrijf vanuit één locatie woningen in heel Nederland verkoopt.
De problemen rond de regelgeving zijn voor Makelaarsland reden zich te trakteren op een sigaar uit eigen doos. “Recente cijfers van de NVM wijzen uit dat Makelaarsland 16,2 procent sneller verkoopt tegen 9,1 procent hogere prijzen dan de gemiddelde NVM-makelaar”, meldt de organisatie.

Reageer op dit artikel