nieuws

Linea Nova Bouwput van het Jaar 2007

bouwbreed

De bouwput van Linea Nova aan het Binnenwegplein is bij het Rotterdamse Bouwputtenfestival verkozen tot Bouwput van het jaar 2007. De bouwput van Nederlands hoogste kantoorgebouw, de Maastoren, eindigde als tweede.

De bouwput van Linea Nova aan het Binnenwegplein is bij het Rotterdamse Bouwputtenfestival verkozen tot Bouwput van het jaar 2007. De bouwput van Nederlands hoogste kantoorgebouw, de Maastoren, eindigde als tweede.
Het project Linea Nova omvat de verbouwing van het voormalige winkelwarenhuis ‘Ter Meulen’ plus aanvullende nieuwbouw in de vorm van een appartementencomplex. De 70 meter hoge nieuwbouw, met 105 appartementen, verrijst bovenop het bestaande wederopbouwpand (ontworpen door architectenbureau Van den Broek & Bakema). Bijzonder aan het project is dat de hoofddraagconstructie van de nieuwbouw op de kolommen en fundering van het bestaande gebouw rust. Ter versteviging van de stabiliteit worden alleen twee betonnen liftschachten toegevoegd.
De honderden Rotterdammers die dit jaar hun stem uitbrachten bij de Bouwputverkiezingen hadden waardering voor de wijze waarop nieuw en oud worden gecombineerd, maar ook voor de wijze waarop aannemer Van Wijnen dat middenin het Rotterdamse winkelhart uitvoert.

Reageer op dit artikel