nieuws

Leisurecentrum moet Abcoude meer levendigheid brengen

bouwbreed

De gemeente Abcoude wil vlak bij de spoordijk aan de Hollandse Kade een leisurecentrum bouwen. De komst van dit sportcentrum moet de levendigheid van het stationsgebied verbeteren. De gemeente is nog op zoek naar ontwikkelende bouwers die het complex willen ontwikkelen en realiseren.

Het terrein heeft een oppervlakte van 1800 vierkante meter. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet het nieuwe complex verschillende sportfaciliteiten huisvesten. Daarbij wordt gedacht aan minimaal de bouw van een 25-meter binnenzwembad, een sportzaal en diverse commerciële ruimten. Het complex kan worden gecombineerd met een bescheiden woningbouwprogramma.
Nieuwbouw is ingegeven door de staat waarin het huidige zwembad en de Kees Bonsportzaal verkeren. “Er moet de komende jaren fors worden geïnvesteerd om het Meerbad en de sportzaal op een verantwoorde wijze in stand te kunnen houden. Vervolgens hebben we ons de vraag gesteld of het verstandig is zoveel geld te investeren in bestaande bouw, zonder dat dit leidt tot een betere voorziening voor onze inwoners”, aldus de woordvoerder.

Pps

Op zoek naar ontwikkelende bouwers houdt Abcoude een niet-openbare Europese aanbesteding. De gemeente wil nadrukkelijk eigenaar blijven van gebouw en grond. “Aanvankelijk was aan de gemeenteraad voorgesteld te kiezen voor publiek-private samenwerking. Een pps-constructie waarin ontwikkeling, realisatie, financiering en exploitatie worden uitbesteed aan één partij, zou de financiële risico’s voor de gemeente kunnen verminderen. Maar de raad wil daar niet aan. Er is in de markt nog te weinig ervaring met dergelijke constructies. Bovendien verwacht de gemeenteraad dat een dergelijke aanpak het project duurder zal maken, waardoor het juist minder haalbaar wordt.”

Reageer op dit artikel