nieuws

Hoofdstedelijk viaduct

bouwbreed

In Amsterdam-Noord plaatst Ballast Nedam de eerste liggers van het nieuwe viaduct over de Noord-Zuidlijn bij het metrostation Johan van Hasseltweg. Het oude viaduct is het afgelopen jaar gesloopt waarna het verkeer over tijdelijke bruggen is geleid en funderingen zijn aangelegd voor het nieuwe viaduct. Hierin is ook het metrostation opgenomen. De bijna 10 kilometer lange ondergrondse metrolijn moet in 2011 klaar zijn, gaat ongeveer 1,5 miljard euro kosten en moet het reizen in de stad aantrekkelijker en sneller maken voor bewoners en toeristen.

In Amsterdam-Noord plaatst Ballast Nedam de eerste liggers van het nieuwe viaduct over de Noord-Zuidlijn bij het metrostation Johan van Hasseltweg. Het oude viaduct is het afgelopen jaar gesloopt waarna het verkeer over tijdelijke bruggen is geleid en funderingen zijn aangelegd voor het nieuwe viaduct. Hierin is ook het metrostation opgenomen. De bijna 10 kilometer lange ondergrondse metrolijn moet in 2011 klaar zijn, gaat ongeveer 1,5 miljard euro kosten en moet het reizen in de stad aantrekkelijker en sneller maken voor bewoners en toeristen.

Reageer op dit artikel