nieuws

Hochtief breidt Brits palet aan scholen verder uit

bouwbreed

De Duitse bouwer Hochtief neemt in het noordwesten van Engeland het beheer in handen van 47 scholen. Met de opdracht is een waarde gemoeid van 300 miljoen euro.

De order komt van vier projectmaatschappijen van het investeringsfonds Land Securities Trillium. De contracten voor de 47 scholen hebben een looptijd van 25 jaar. Hochtief Facility Management heeft voor zijn beheerstaken in Groot-Brittannië inmiddels ruim 800 medewerkers in dienst. Zustermaatschappij PPP Solutions heeft zich ontfermd over 22 Britse onderwijsinstellingen met 20.000 scholieren.
In Golfstaat Qatar heeft Hochtief de opdracht bemachtigd langs een 9 kilometer lange laan prestigieuze bebouwing te ontwikkelen. Na oplevering zal een mix van kantoren, woningen en bedrijfspanden te bewonderen zijn. Volgens het blad Middle East Economic Digest komt de opdracht van vastgoedmaatschappij Barwa Real Estate. Hochtief is als onderdeel van een consortium in de markt in de race voor een 45 kilometer lange boulevard tussen Qatar en het eiland Bahrain. In Doha’s stadsdeel Barwa City werkt Bilfinger Berger sinds kort aan een opdracht van een miljard euro. In Beieren realiseert Hochtief met partners de eerste privaat gefinancierde geothermische energiecentrale van Duitsland.
In Dürrnhaar verrijst voor 35 miljoen euro een installatie met een capaciteit van vijf megawatt. In de maatschappij die de centrale tot een succes moet maken, heeft Hochtief een aandeel van 40 procent.

Reageer op dit artikel