nieuws

Frans Sonepar bereidt bod voor op Hagemeyer

bouwbreed Premium

Het Franse handelshuis Sonepar wil de technische handelsonderneming Hagemeyer overnemen. Sonepar bereidt een bod voor van 4,25 euro per aandeel in contanten. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Sonepar heeft Hagemeyer maandag op de hoogte gesteld van zijn indicatieve bod, waarmee de Fransen Hagemeyer waarderen op zo’n 2,5 miljard euro
Sonepar heeft het bestuur uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en hoopt op de steun van het bestuur en de raad van commissarissen. Het Franse bedrijf heeft naar eigen zeggen de financiering van het bod al rond.
Hagemeyer zei in een verklaring zich te beraden over verdere stappen. Tot maandagavond is er geen contact geweest tussen Hagemeyer en Sonepar over een bod, aldus het bedrijf.
Het aandeel Hagemeyer schoot de afgelopen dagen flink omhoog, als gevolg van overnamespeculaties. In een maand tijd steeg de koers met 22,5 procent. Volgens analisten kan het voorlopige bod van Sonepar dan ook niet als een complete verrassing zijn gekomen.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wilde niet inhoudelijk ingaan op de opmerkelijke koersontwikkeling van Hagemeyer in de afgelopen weken. De toezichthouder zal de zaak onderzoeken “als de feiten daartoe aanleiding geven”.
De Franse handelsonderneming Rexel, die al geruime tijd wordt genoemd als de voornaamste kandidaat om Hagemeyer over te nemen, houdt alle opties nog open. Ook de mogelijkheid van een tegenbod.

Reageer op dit artikel