nieuws

Deel Surinaamse brug stort in na aanvaring

bouwbreed Premium

De aanbouw zijnde Carolinabrug over de Surinamerivier is dinsdag gedeeltelijk ingestort nadat een zandschuit tegen een van de pijlers was gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het ongeluk gebeurde 50 kilometer stroomopwaarts van Paramaribo. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de boot zich ver buiten de vaargeul bevond en met hoge snelheid tegen een pijler knalde. De pijler verschoof, waarop een brugdeel van 54 meter naar beneden stortte. De schade wordt geschat op een miljoen euro.

De aanbouw zijnde Carolinabrug over de Surinamerivier is dinsdag gedeeltelijk ingestort nadat een zandschuit tegen een van de pijlers was gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het ongeluk gebeurde 50 kilometer stroomopwaarts van Paramaribo. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de boot zich ver buiten de vaargeul bevond en met hoge snelheid tegen een pijler knalde. De pijler verschoof, waarop een brugdeel van 54 meter naar beneden stortte. De schade wordt geschat op een miljoen euro.

Reageer op dit artikel