nieuws

Conga maakt zich sterk voor breedJongerenberaad

bouwbreed Premium

De Confederatie Gespecialiseerde Aannemers wil een breed Jongerenberaad oprichten. Dat moet uitzoeken hoe de bouw aantrekkelijker kan worden voor jonge instromers, vindt voorzitter Henk Klein Poelhuis.

De bouw lijdt een beetje aan bobo- en daarmee institutionele vergrijzing. “Dat vind ik jammer omdat het juist jongeren zijn die ons de weg kunnen wijzen hoe een aantal zaken in het bouwproces moet veranderen, hoe relaties tussen werkgevers en werknemers zich in de toekomst zullen ontwikkelen”, aldus Klein Poelhuis.
Daarom wil hij dat er een Jongerenberaad komt dat bestaat uit jonge werknemers en ondernemers afkomstig uit de achterbannen van FNV, CNV, Bouwend Nederland en Conga. “Dit beraad zou de opdracht moeten krijgen in beeld te brengen hoe de bouw aantrekkelijker kan worden voor jonge instromers, wat in de ogen van jongeren de belangrijkste knelpunten zijn waar het gaat om organisatie en logistiek en niet in de laatste plaats hoe de bedrijfstak innoverender kan worden”, zegt de Conga-voorzitter.
Hij acht dit van belang omdat de bedrijfstak nog altijd kampt met een conservatief en wat conventioneel imago, “niet bepaald een lokkertje voor grote groepen jongeren”. De Conga is in ieder geval bereid om het beraad te investeren door het startsecretariaat aan te bieden. Klein Poelhuis hoopt dat de andere organisaties het initiatief willen steunen al is het maar omdat de bouw behoefte heeft aan jonge instroom.

Reageer op dit artikel