nieuws

Bronckhorst krijgt zuinig gemeentehuis

bouwbreed Premium

De gemeente Bronckhorst krijgt het energiezuinigste gemeentehuis van Nederland. Atelier Pro uit Den Haag heeft een ontwerp gemaakt met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,48. De meeste kantoorgebouwen zitten op 1,4.

De gemeente Bronckhorst krijgt het energiezuinigste gemeentehuis van Nederland. Atelier Pro uit Den Haag heeft een ontwerp gemaakt met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,48. De meeste kantoorgebouwen zitten op 1,4.
De energiebesparing wordt onder meer bereikt door drievoudige beglazing van de ramen en een veel betere isolatie van gevels, daken en vloeren. Voor de ramen worden geïsoleerde luiken geplaatst, die ’s nachts en in het weekeinde dichtgaan. De raad moet formeel nog instemmen met het nieuwe bestuurscentrum.
Het gemeentehuis van Bronckhorst wordt in de Gelderse plaats Hengelo gebouwd en gaat zo’n 19 miljoen euro kosten.
De oplevering wordt in 2010 verwacht; er worden 275 ambtenaren ondergebracht.

Reageer op dit artikel