nieuws

Aanleg van buitenring regio Heerlen duurder

bouwbreed Premium

SHrS De aanleg van de buitenring in de regio Heerlen kost 47 miljoen euro meer dan de oorspronkelijke raming en komt nu uit op 183 miljoen euro. De 26 kilometer lange vierstrooks rondweg kan zelfs een half miljard euro gaan kosten als er tunnels moeten worden aangelegd. Dat blijkt uit een tussenrapportage van de provincie. Die is gebaseerd op berekeningen van de eerste concepten uit de tracénota en de milieueffect-rapportage. De discussie over de aanleg is nog gaande. Wie de meerkosten betaalt, is onduidelijk. Oorspronkelijk was overeengekomen dat provincie en regio ieder de helft zouden betalen. Naar verwachting wordt de concept- tracénota/mer eind deze maand gepresenteerd. De weg moet in 2014 klaar zijn.

SHrS De aanleg van de buitenring in de regio Heerlen kost 47 miljoen euro meer dan de oorspronkelijke raming en komt nu uit op 183 miljoen euro. De 26 kilometer lange vierstrooks rondweg kan zelfs een half miljard euro gaan kosten als er tunnels moeten worden aangelegd. Dat blijkt uit een tussenrapportage van de provincie. Die is gebaseerd op berekeningen van de eerste concepten uit de tracénota en de milieueffect-rapportage. De discussie over de aanleg is nog gaande. Wie de meerkosten betaalt, is onduidelijk. Oorspronkelijk was overeengekomen dat provincie en regio ieder de helft zouden betalen. Naar verwachting wordt de concept- tracénota/mer eind deze maand gepresenteerd. De weg moet in 2014 klaar zijn.

Reageer op dit artikel