nieuws

Verbeterde tang Snap-on levert veel veiligheid op hoogte

bouwbreed

Absolute veiligheid waarvoor een beetje gebruiksgemak is ingeleverd, vat Reni Verschuur van Snap-on Industrial de kenmerken samen van zijn verbeterde geïsoleerde tangen voor het werken op hoogte.

Door die verbetering kan de veiligheidslijn die de val van het gereedschap stuit nooit losraken.
Verschuur is projectmanager van het veiligheidsgereedschap dat Snap-on uit Amsterdam levert onder de merknaam Tools at Height. Veiligheidslijnen voorkomen dat dit gereedschap bijvoorbeeld in een bouwput of van een steiger valt. Bij de verbeterde geïsoleerde tangen zit de veiligheidslijn met een roestvaststalen schroefhaak aan de tang. Het oog waarin de bout van de haak draait vormt een geheel met de isolatie die op de tang is gesmolten.

Krimpkous

Bij de vorige constructie zat de lijn aan een pen die met een krimpkous aan de tang zat. De praktijk van de offshore leerde dat die krimpkous niet bestand bleek tegen bepaalde chemische stoffen en losliet. In de nieuwe constructie kan de lijn door het wegvallen van de pen niet meer 360 graden draaien. Verschuur adviseert als alternatief een geborgde karabijnhaak die 360 graden kan draaien.
De geïsoleerde tangen zijn vooralsnog de enige gereedschappen die Snap-on Industrial op deze manier verbeterde. Dat gebeurde op aanraden van de offshore industrie. Zodra uit andere bedrijfstakken het aantal verzoeken om gereedschappen aan te passen toeneemt overweegt de fabrikant ook dat gereedschap te verbeteren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels