nieuws

Spoorcombinatie GrantRail buiten de boot bij Brits spoor

bouwbreed Premium

GrantRail, de Britse spoorcombinatie van VolkerWessels en Corus, is buiten de boot gevallen bij de selectie van nieuwe aannemers voor spoorvernieuwing door Network Rail. Het bedrijf is daardoor voor ongeveer 75 miljoen euro per jaar aan werk kwijtgeraakt, aldus een woordvoerder van het railinfrastructuurbedrijf in Londen.

Het Britse spoorinfrastructuurbedrijf heeft het aantal uitvoerders teruggebracht van zes naar vier. Na een uitvoerige selectieprocedure die zes maanden heeft geduurd is GrantRail naast de Britse bouwer Carillion geschrapt.
De vier wel geselecteerde bedrijven zijn Amey, Balfour Beatty, First Engineering en Jarvis. Het laatste bedrijf heeft de selectie gehaald ondanks de financiële moeilijkheden van de afgelopen jaren.
Volgens de woordvoerder van Network Rail kan het viertal voor het komende jaar elk rekenen op opdrachten van 120 tot 150 miljoen euro per jaar. De overgebleven aannemers zullen zestien grote regionale depots en een deel van het betrokken personeel van de afvallers overnemen.
Network Rail hoopt door het terugbrengen van het aantal aannemers de besparingen door efficiëntie met bijna de helft op te kunnen voeren. Bij GrantRail in Doncaster was niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel