nieuws

Roermond breidt uit naar Duitse grens

bouwbreed Premium

Vele tientallen jaren lang mocht Roermond niet uitbreiden als gevolg van het lawaai van straaljagers van de naburige Engelse luchtmachtbasis Elmpt, net over de grens in Duitsland. Nu die basis zo’n tien jaar geleden is opgeheven, zijn de geluidskaarten eindelijk gewijzigd en mag Roermond weer bouwen aan de Duitse grens.

Vele tientallen jaren lang mocht Roermond niet uitbreiden als gevolg van het lawaai van straaljagers van de naburige Engelse luchtmachtbasis Elmpt, net over de grens in Duitsland. Nu die basis zo’n tien jaar geleden is opgeheven, zijn de geluidskaarten eindelijk gewijzigd en mag Roermond weer bouwen aan de Duitse grens.
Liefst wilde Roermond in het buurtschap Asenray 500 woningen bouwen, maar de inwoners van het kerkdorp verzetten zich daartegen. Uiteindelijk bereikten gemeenten en bewoners overeenstemming. Tot 2016 worden in Asenray 251 woningen gebouwd. Dat staat in het dorpsontwikkelingsplan, de langetermijnvisie Asenray, die door de gemeente is goedgekeurd. Het gaat bij de nieuwbouw vooral om woningen in een dorps woonmilieu, en daarvan heeft Roermond er volgens eigen berekeningen momenteel 300 te kort. Het Comité van Samenwerking in Asenray had zich eerder verzet tegen plannen om sociale woningbouw mogelijk te maken. Daarvan is nu geen sprake meer, omdat er per hectare twaalf woningen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel