nieuws

Rijksadviseurs buigen zich over varkensflats

bouwbreed

Minister Cramer (VROM) heeft de rijksadviseurs ingeschakeld voor een oordeel over de komst van megastallen, de zogeheten varkensflats. De adviseurs van het kabinet moeten bekijken of megastallen wel passen in het Nederlandse landschap.

Minister Cramer (VROM) heeft de rijksadviseurs ingeschakeld voor een oordeel over de komst van megastallen, de zogeheten varkensflats. De adviseurs van het kabinet moeten bekijken of megastallen wel passen in het Nederlandse landschap.
In een brief aan de Tweede Kamer meldt Cramer dat zij de ontwikkelingen met betrekking tot de mogelijke komst van de megastallen kritisch volgt. De minister wil op basis van het advies van de rijksadviseurs voor het einde van het jaar een standpunt innemen over de plannen voor hele grote bedrijven met varkens of kippen. De milieubeweging is fel gekant tegen deze megastallen.

Reageer op dit artikel