nieuws

Provincies betalen mee aan (infra)projecten

bouwbreed

Provincies gaan de volgend jaar 200 miljoen euro meebetalen aan infrastructuur, de Tweede Maasvlakte en het Investeringsprogramma Landelijk Gebied. Het kabinet heeft daarover gisteren een akkoord gesloten met het Interprovinciaal Overleg (IPO). Deze provinciale bijdrage komt in de plaats van de afspraak in het coalitieakkoord om de provinciale vermogens af te romen. Een commissie ontwikkelt voorstellen voor de decentralisatie van taken. Op basis daarvan wordt een bestuursakkoord gesloten. Daarbij horen ook nadere financiële afspraken voor de periode 2008-2011. In totaal rekent het kabinet op 600 miljoen euro van de provincies.

Provincies gaan de volgend jaar 200 miljoen euro meebetalen aan infrastructuur, de Tweede Maasvlakte en het Investeringsprogramma Landelijk Gebied. Het kabinet heeft daarover gisteren een akkoord gesloten met het Interprovinciaal Overleg (IPO). Deze provinciale bijdrage komt in de plaats van de afspraak in het coalitieakkoord om de provinciale vermogens af te romen. Een commissie ontwikkelt voorstellen voor de decentralisatie van taken. Op basis daarvan wordt een bestuursakkoord gesloten. Daarbij horen ook nadere financiële afspraken voor de periode 2008-2011. In totaal rekent het kabinet op 600 miljoen euro van de provincies.

Reageer op dit artikel