nieuws

Opleidingsbedrijf Metaal van start

bouwbreed

In Alkmaar is het officiële startschot gegeven voor het Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) Noord-Holland. De opleidingen worden ondergebracht bij Tetrix Bedrijfsopleidingen in Zaandam.

De oprichting van OBM Noord-Holland moet volgens M. Westerbeek, regiosecretaris van de Metaalunie, een oplossing bieden voor het nijpend tekort aan vakpersoneel in de metaalnijverheid. Alleen al in Noord-Holland neemt het personeelstekort met 600 vacatures per jaar toe.
De Metaalunie heeft het initiatief voor de oprichting van OBM Noord-Holland genomen omdat het vmbo te weinig leerlingen aflevert die over de vaardigheden beschikken die de metaalwerkgevers verlangen. “Weliswaar stijgt de instroom ligt, maar de bedrijven zijn niet echt tevreden over de kwaliteit van het aanbod. We ontvangen te veel klachten van bedrijven die weinig met de instromers aankunnen en bovendien laat hun motivatie ook nogal te wensen over.”
In het OBM Noord-Holland gaat een hele rits opleidingen, instellingen en bedrijven samenwerken. Met name de invloed van bedrijven op het lespakket en opleidingsniveau moet volgens Westerbeek de bezwaren wegnemen die voor veel vmbo-scholieren wel gelden.
Zo’n twintig bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld. Dat aantal moet volgens Westerbeek fors omhoog.

Reageer op dit artikel