nieuws

Maeslantkering dicht voor functioneringstest

bouwbreed

De Maeslantkering sluit overmorgen zijn deuren volledig om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Het verwachte sluitmoment is rond 16.00 uur. De volgende ochtend gaat de kering rond 08.00 uur weer open. Het is dit jaar voor de tiende keer dat de Maeslantkering sluit. Tegelijk sluit ook de Hartelkering bij Spijkenisse het Hartelkanaal af. Beide keringen vormen samen de Europoortkering die Rotterdam, Dordrecht en de steden daar omheen beschermt tegen stormvloeden van de Noordzee.

De Maeslantkering sluit overmorgen zijn deuren volledig om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Het verwachte sluitmoment is rond 16.00 uur. De volgende ochtend gaat de kering rond 08.00 uur weer open. Het is dit jaar voor de tiende keer dat de Maeslantkering sluit. Tegelijk sluit ook de Hartelkering bij Spijkenisse het Hartelkanaal af. Beide keringen vormen samen de Europoortkering die Rotterdam, Dordrecht en de steden daar omheen beschermt tegen stormvloeden van de Noordzee.

Reageer op dit artikel