nieuws

Laatste deel brug bij Zaltbommel gesloopt

bouwbreed

Met enkele uren vertraging door onverwacht vastzittende platen, is het laatste brugelement van de zeventig jaar oude Waalbrug bij Zaltbommel van zijn pijlers geschoven en naar de wal gereden voor demontage. Lassers van bouwcombinatie Ballast Nedam/DDM en Transverko zijn een halve dag bezig geweest het laatste staalelement van zijn pijlers los te branden, voordat het gevaarte met behulp van een ponton werd verwijderd. Sinds de ingebruikname van de ernaast liggende betonnen Martinus Nijhoffbrug had de brug zijn functie verloren. Juridische procedures over de historische waarde van de staalbrug hielden jarenlang de sloop van de oeververbinding tegen.

Met enkele uren vertraging door onverwacht vastzittende platen, is het laatste brugelement van de zeventig jaar oude Waalbrug bij Zaltbommel van zijn pijlers geschoven en naar de wal gereden voor demontage. Lassers van bouwcombinatie Ballast Nedam/DDM en Transverko zijn een halve dag bezig geweest het laatste staalelement van zijn pijlers los te branden, voordat het gevaarte met behulp van een ponton werd verwijderd. Sinds de ingebruikname van de ernaast liggende betonnen Martinus Nijhoffbrug had de brug zijn functie verloren. Juridische procedures over de historische waarde van de staalbrug hielden jarenlang de sloop van de oeververbinding tegen.
Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel