nieuws

Inspectie let extra op grondkeuringen

bouwbreed

De Inspectie Verkeer en Waterstaat gaat de kwaliteit van grondkeuringen van waterbodems controleren. Daarbij wordt gelet op de naleving van de relatief nieuwe Kwalibo-regels (Kwaliteitsborging voor bodemintermediars). Het onderzoek richt zich op adviesbureaus, laboratoria en aannemers, die vaak gezamenlijk de grondkeuringen voor waterbeheerders uitvoeren. De inspectie gaat steekproefsgewijs rapporten opvragen en legt de bevindingen naast het eigen referentiemodel.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat gaat de kwaliteit van grondkeuringen van waterbodems controleren. Daarbij wordt gelet op de naleving van de relatief nieuwe Kwalibo-regels (Kwaliteitsborging voor bodemintermediars). Het onderzoek richt zich op adviesbureaus, laboratoria en aannemers, die vaak gezamenlijk de grondkeuringen voor waterbeheerders uitvoeren. De inspectie gaat steekproefsgewijs rapporten opvragen en legt de bevindingen naast het eigen referentiemodel.

Reageer op dit artikel