nieuws

Ideeënprijsvraag brug Maasboulevard Venlo

bouwbreed

De gemeente Venlo wil een nieuwe brug over de oude haven. Via een ideeënprijsvraag wil ze zowel leken als professionals de kans geven mee te denken over het ontwerp.

De gemeente Venlo wil een nieuwe brug over de oude haven. Via een ideeënprijsvraag wil ze zowel leken als professionals de kans geven mee te denken over het ontwerp.
De brug is onderdeel van het Maasboulevardproject. Het centrum van Venlo moet weer vloeiend verbonden worden met de Maas door een combinatie van wonen, winkelen, cultuur en recreatie. Begin dit jaar begon aannemerscombinatie Maas VOF, van aannemers Van Nieuwenhuizen-Jongen en Van Wijnen, met de werkzaamheden.
Onderdeel van de Maasboulevard is de brug die het schiereiland De Weerd verbindt met het centrum van Venlo. Die verbinding is zowel voor voetgangers als fietsers bedoeld. Omdat de brug moet worden verplaatst en vernieuwd, is een nieuw ontwerp nodig. Iedereen kan meedoen met de ideeënprijsvraag voor het nieuwe ontwerp. De professionals moeten zich aan een aantal criteria houden. Vrije inzendingen hoeven dat niet. De inzendingen moeten voor 1 december 2007 binnen zijn. In januari 2008 maakt de jury de winnaars bekend .

Reageer op dit artikel