nieuws

Flinke investering in brandveiligheid bajes

bouwbreed Premium

Het ministerie van Justitie gaat fors investeren in maatregelen om de brandveiligheid van gevangenissen en asielzoekerscentra te vergroten. Dat staat in de begroting van het ministerie.

Het ministerie van Justitie gaat fors investeren in maatregelen om de brandveiligheid van gevangenissen en asielzoekerscentra te vergroten. Dat staat in de begroting van het ministerie.
Het huidige brandveiligheidsniveau voor gevangenissen wordt verhoogd naar het niveau Bouwbesluit 2003, zo schrijft staatssecretaris Albayrak (justitie). Dit jaar wordt 109 miljoen euro geïnvesteerd, volgend jaar en in 2009 gaat het om 82 miljoen euro, in 2010 gaat wordt er 55 miljoen gepompt in brandveiligheidsmaatregelen. Vanaf 2011 is het de bedoeling dat er structureel 62 miljoen euro naar de gevangenissen om goed voorbereid te zijn op brand.
Aanleiding is het vernietigende rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid na de fatale brand in het cellencomplex Schiphol. Daarbij vielen elf doden en kostte het de ministers Dekker (VROM) en Donner (justitie) politiek de kop.
Het ministerie van Justitie geeft aan dat er ook aanpassingen nodig zijn voor asielzoekerscentra. Het COA krijgt 32 miljoen euro.

Reageer op dit artikel