nieuws

Cementbouw volledigin handen van CRH

bouwbreed

– CRH heeft het 55-procentsbelang van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners in Cementbouw overgenomen. Daardoor is de cementproducent volledig in handen gekomen van het Ierse bouwmaterialenconcern.

– CRH heeft het 55-procentsbelang van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners in Cementbouw overgenomen. Daardoor is de cementproducent volledig in handen gekomen van het Ierse bouwmaterialenconcern.
CRH legt ongeveer 137 miljoen euro neer voor het ontbrekende deel, zo maakten de Ieren vrijdag bekend. In 2003 kocht het concern al voor 47 miljoen euro 45 procent van de aandelen van de Nederlandse producent en distributeur van cement, zand, grond en betonmortel. “Daarmee is de totale investering in Cementbouw Bv uitgekomen op 184 miljoen euro”, aldus CRH in een toelichting.
Cementbouw was vorig jaar goed voor een bedrijfsresultaat van 26,5 miljoen euro en een omzet van 213 miljoen. Het bedrijf is in Nederland met 24 fabrieken een van de grootste partijen op de markt van transportbeton. Ook speelt Cementbouw een vooraanstaande rol in de levering van vliegas. CRH was in 2003 al volledige eigenaar geworden van de Cementbouw-divisies distributie en bouwmaterialen, waaronder een groot aantal Gamma- en Karweivestigingen, bouwgroothandels en kalkzandsteenfabrieken vallen. Het concern betaalde daar destijds 646 miljoen euro voor.

Reageer op dit artikel