nieuws

Bouwbesluiten Bonaire terecht vernietigd

bouwbreed

De gouverneur van de Nederlandse Antillen heeft vorig jaar terecht de bouw van een bungalowcomplex op Bonaire verboden en stil laten leggen. Dit concludeert de Rijksministerraad op advies van de Raad van State.

De gouverneur van de Nederlandse Antillen heeft vorig jaar terecht de bouw van een bungalowcomplex op Bonaire verboden en stil laten leggen. Dit concludeert de Rijksministerraad op advies van de Raad van State.
Gouverneur Frits Goedgedrag oordeelde dat de bouw van Mangrove Village in het natuurgebied Lac in strijd was met een internationaal verdrag ter bescherming van waterrijke gebieden. Hij meende dat van een deugdelijke Milieu Effect Rapportage geen sprake was en dat door de bouw koraalriffen en mangrovebossen aangetast konden worden. Daarop vernietigde hij, mede op aandringen van milieuorganisaties, de bouwbesluiten van het eilandbestuur van Bonaire.
Bonaire tekende tegen deze beslissing beroep aan bij de koninkrijksregering, maar die heeft de gouverneur nu in het gelijk gesteld.
Het eilandbestuur wordt bovendien verplicht om de resultaten van de bouwactiviteiten, die al waren begonnen, zo snel mogelijk te laten verwijderen .

Reageer op dit artikel