nieuws

Vertraging bij oprichting van Zuidas-bedrijf

bouwbreed Premium

De publicatie van de prospectus voor het bod op de aandelen van de Zuidas-onderneming is vertraagd. De overheid heeft meer tijd nodig voor de formulering van de visie op de Zuidas.

Aanvankelijk zou de prospectus direct na de zomer verschijnen. Volgens een woordvoerder wordt een en ander nog wel dit jaar afgerond. Op basis van de prospectus kunnen de geselecteerde partijen een bod doen op de aandelen van de Zuidas-onderneming.
De visie Zuidas, de stedenbouwkundige onderlegger van de prospectus, moet volgens het Projectbureau Zuidas de uiteindelijke kwaliteit van het gebied verbeteren. Er is onder meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Die visie, een gezamenlijk product van gemeente Amsterdam en het Rijk, is op zich afgerond. Hij wordt nu op schrift gesteld en in september/oktober zal de visie klaar zijn om verwerkt te kunnen worden in de prospectus.
Op basis van de prospectus kunnen de geselecteerde partijen een bod doen op 60 procent van de aandelen van de Zuidas-onderneming. De marktpartijen zijn ABN Amro Bank, Bank Nederlandse Gemeenten, Fortis Bank, HBOS (Bank of Scotland), ING Real Estate, Schiphol Group, Rabobank en Stichting Pensioenfonds ABP. De Zuidas-onderneming zal de uitgifte van gronden boven het dok ter hand nemen en de stedelijke infrastructuur en openbare ruimte ontwikkelen.

Reageer op dit artikel