nieuws

Prijs van bouwkavel348 euro per meter

bouwbreed

De vierkantemeterprijs van een gemiddelde bouwkavel is in het tweede kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar met 3,6 procent gedaald tot 348 euro. Vergeleken met het tweede kwartaal in 2006 zakte het prijsniveau slechts 0,6 procent.

De vierkantemeterprijs van een gemiddelde bouwkavel is in het tweede kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar met 3,6 procent gedaald tot 348 euro. Vergeleken met het tweede kwartaal in 2006 zakte het prijsniveau slechts 0,6 procent.
Het Kadaster registreert dat in het tweede kwartaal 12.520 bouwkavels in andere handen overgingen, een daling van 4,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.
De gemiddelde meterprijs van de transacties is door het Kadaster berekend voor grondstukken groter dan 100 vierkante meter. De bovenste en onderste 2,5 procent van de transacties is buiten beschouwing gelaten. Door de werkwijze belichtte het Kadaster in het tweede kwartaal 5098 van de in totaal 12.520 transacties van particulieren.
Volgens het Kadaster steeg afgelopen jaar de gemiddelde hypotheeksom met 5,5 procent tot 279.864 euro. Het renteniveau nam in twaalf maanden met 0,46 procent toe tot 4,75 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels