nieuws

Ook Amsterdam echte ‘Knowledge Hub’

bouwbreed

Een onderzoek van de Europese Commissie wijst uit dat Amsterdam tot de economisch meest belangrijke steden van Europa behoort. Daarmee is de stad een zogeheten ‘Knowledge Hub’. Dat wil zeggen een stad die een hoog productiviteitsniveau combineert met onder meer goede economische groei, hoge vastgoed- en woningprijzen en uitstekende toegankelijkheid door uiteenlopende transportmiddelen.

Een onderzoek van de Europese Commissie wijst uit dat Amsterdam tot de economisch meest belangrijke steden van Europa behoort. Daarmee is de stad een zogeheten ‘Knowledge Hub’. Dat wil zeggen een stad die een hoog productiviteitsniveau combineert met onder meer goede economische groei, hoge vastgoed- en woningprijzen en uitstekende toegankelijkheid door uiteenlopende transportmiddelen.
Slechts 6 procent van de 258 Europese steden die in het onderzoek onder de loep is genomen, mag het predikaat knowledge Hub dragen. Het gaat daarbij om onder meer Barcelona, Keulen, Londen en Lyon. Het ‘State of the European Cities’-rapport is een analyse van onder meer economische groei, werkgelegenheid, demografie, transport, en de samenstelling en het opleidingsniveau van de bevolking. ECORYS voerde het onderzoek uit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels