nieuws

Managers in Zweedse bouw meest gestrest

bouwbreed

Managers in de Zweedse bouw zijn meer gestrest dan hun collega’s in andere branches. Dat blijkt uit een enquête van Sveriges Byggindustrier. Minder dan de helft van de 1300 ondervraagde bouwchefs meent dat ze te weinig vrije tijd hebben. Een krappe meerderheid is de afgelopen 12 maanden aan het werk gebleven hoewel ze ziek waren. Eén op de vier chefs heeft in dezelfde periode overwogen naar een andere branche over te stappen. Bij managers in andere beroepen liggen de verhoudingen gunstiger. Eén van de belangrijkste opties op verbetering van het arbeidsklimaat is invoering van een verplichte managementsleergang in het hogere bouwonder wijs.

Managers in de Zweedse bouw zijn meer gestrest dan hun collega’s in andere branches. Dat blijkt uit een enquête van Sveriges Byggindustrier. Minder dan de helft van de 1300 ondervraagde bouwchefs meent dat ze te weinig vrije tijd hebben. Een krappe meerderheid is de afgelopen 12 maanden aan het werk gebleven hoewel ze ziek waren. Eén op de vier chefs heeft in dezelfde periode overwogen naar een andere branche over te stappen. Bij managers in andere beroepen liggen de verhoudingen gunstiger. Eén van de belangrijkste opties op verbetering van het arbeidsklimaat is invoering van een verplichte managementsleergang in het hogere bouwonder wijs.

Reageer op dit artikel